Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Άνοιξε η εφαρμογή για μηνιαίες καταστάσεις πελατών - προμηθευτών

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας όλοι οι επιτηδευματίες θα μπορούν να υποβάλλουν τις μηνιαίες καταστάσεις πελατών προμηθευτών (γνωστές πλέον και ως ΜΥΦ).
Βάσει της απόφασης που έχει ήδη εκδοθεί, η αποστολή των τιμολογίων στην εφορία ανά μήνα, έχει κατά στεί υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2014 για όλους, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν (απλογραφικά, διπλογραφικά κλπ. Επίσης, δεν υπάρχει εξαίρεση ούτε όσον αφορά στο ύψος των τιμολογίων. Αναγράφονται κανονικά τα στοιχεία όλων των τιμολογίων από το 1ο ευρώ.
Βάσει της απόφασης που έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, τα τιμολόγια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου μπορούν να αποσταλούν μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας του Μαρτίου. Δηλαδή μέχρι και τρεις εργάσιμες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ από όσους τηρούν διπλογραφικά (σ.σ είναι τα παλαιά γʼ κατηγορίας) βιβλία.
Πρακτικά, η προθεσμία εκπνέει στις 17-18 του επομένου μήνα από την έκδοση του τιμολογίου. O γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων, έχει μιλήσει περί λανθασμένης διατύπωσης στην απόφαση και έχει προαναγγείλει διόρθωση έτσι ώστε η περίοδος προσαρμογής από 2μηνη (Ιανουάριος-Φεβρουάριος και δήλωση τον Μάρτιο) να γίνει 4μηνη (Ιανουάριος-Απρίλιος και δήλωση τον Μάιο.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας θα γίνεται η μηνιαία αποστολή των τιμολογίων εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας