Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Διόδια και στις δυο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό. Οι νέες τιμές

Η νέα τιμολογιακή πολιτική της Ολυμπίας Οδού τίθεται σε εφαρμογή από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου.
Οι κυριότερες αλλαγές έχουν ως εξής: σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν στην Ελευσίνα και στις 2 κατευθύνσεις και όχι μόνο στο ρεύμα εξόδου από την Αθήνα. Έτσι, παρά τη μείωση από 3,2 ευρώ, στα 2,1 ευρώ, ο χρήστης θα πληρώνει 4,2 ευρώ για ταξίδι μετ΄επιστροφής.
Διόδια και στις 2 κατευθύνσεις θα κατασκευαστούν και στον Ισθμό, όπου κι εκεί θα υπάρξει μείωση από τα 3,2 ευρώ, στα 1,8 ευρώ, αλλά ο χρήστης θα πληρώνει 3,6 ευρώ για ταξίδι μετ΄επιστροφής.
Το ίδιο ισχύει και στη Πάχη Μεγάρων (διόδια και στα 2 ρεύματα, με αντίτιμο 1,4 ευρώ, από 3,2 σήμερα), αλλά και στους Αγ. Θεοδώρους, στο ρεύμα από και προς Αθήνα, με νέα τιμή στα 0,5 ευρώ, από 3,2 ευρώ σήμερα.

Γενικότερα, για έναν κάτοχο ηλεκτρονικού διοδίου στην “Ολυμπία Οδό”, το τμήμα Αθήνα – Κόρινθος θα είναι ακριβότερο κατά 22%, ενώ αντίθετα το Κόρινθος – Πάτρα φθηνότερο κατά 30%.
Αυτό διότι, το τμήμα Κόρινθος – Πάτρα έχει κατασκευαστεί σε μικρό βαθμό (είναι γνωστή η επικινδυνότητά του), με την ελπίδα να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.
Σύμφωνα με στελέχη της Ολυμπίας Οδού, η ύπαρξη πυκνών διοδίων συνεπάγεται πιο δίκαιες χρεώσεις, βάση του σημείου εισόδου – εξόδου ενός οχήματος στον αυτοκινητόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας