Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

CO-GISTICS: “πράσινες” εμπορευματικές μεταφορές στη Θεσσαλονίκη

Το ERTICO – ITS Europe, μαζί με 34 εταίρους, ξεκινάει το CO-GISTICS, ένα καινοτόμο έργο που θα συνδυάσει τις εμπορευματικές μεταφορές με τα συνεργατικά συστήματα κινητικότητας (C-ITS).
Είναι η πρώτη φορά που ένα έργο στοχεύει στον παραπάνω συνδυασμό.
Η εφαρμογή  συνεργατικών συστημάτων κινητικότητας είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των μεταφορών και της αστικής κινητικότητας και το ERTICO έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει σε αυτό το νέο μοντέλο αναπτυξιακών έργων (όπως είναι και τα έργα FREILOT και COMPASS4D).
“Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα για την εφαρμογή συνεργατικών συστημάτων, της οποίας ηγούμαστε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο οργανισμός ERTICO προσφέρει το τέλειο περιβάλλον για την πρόοδο αυτού του είδους δραστηριοτήτων, χάρη στη μεγάλη και μακροχρόνια εμπειρία σε ευρωπαϊκά έργα”, δήλωσε ο Hermann Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος του ERTICO, χαιρετίζοντας την έναρξη του έργου.
Το έργο CO-GISTICS αποτελεί μια πιλοτική δράση που εξετάζει τις ανάγκες της βιομηχανίας εμπορευματικών μεταφορών λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις των πόλεων. Οι στόχοι του έργου είναι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και οι βιώσιμες μεταφορές εμπορευμάτων στην Ευρώπη.
Για αυτούς τους λόγους, το CO-GISTICS θα συνδυάσει υφιστάμενα συστήματα εμπορευματικών μεταφορών με καινοτόμες λύσεις, όπως οισυνεργατικές υπηρεσίες και τα ευφυή φορτία. Η χρήση των υπηρεσιών θα συνεχιστεί και μετά το τέλος του έργου και θα αναπτυχθεί περαιτέρω για την μελλοντική τους εφαρμογή από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας