Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Τα ταξί καταγγέλλουν υποκλοπή έργου από τουριστικά λεωφορεία

Παράνομη μεταφορά τουριστών, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου καταγγέλλει η ομοσπονδία των ταξί, σημειώνοντας ότι θα διεκδικήσει την πιστή εφαρμογή του νόμου, σε ότι αφορά τις υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών.
Η ΠΟΕΙΑΤΑ κατηγορεί το υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση για αδράνεια σε ότι αφορά την τήρηση των κανόνων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, κυρίως από τα ανοικτά λεωφορεία και τα τουριστικά πούλμαν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ελέγχους.
Οι ιδιοκτήτες ταξί χαρακτηρίζουν ορισμό της παραβατικότητας τα ανοικτά (κόκκινα) λεωφορεία, τα οποία όπως υποστηρίζουν, το μόνο που δεν κάνουν είναι να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες σε προγραμματισμένες στάσεις  (αποκλειστικά σε τουριστικούς ή αρχαιολογικούς προορισμούς), ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές. Κατηγορούν επίσης τους ιδιοκτήτες συμβατικών τουριστικών λεωφορείων για άγρα πελατών, μπροστά από κρουαζιερόπλοια.
Τέλος, καταγγέλλουν ότι σε αρκετά ξενοδοχεία της Αθήνας παρατηρείται υπερχρέωση του τουρίστα για διαδρομές με ταξί. Κι ενώ το ταξί παίρνει τη νόμιμη αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρέχει, κάποιοι καρπώνονται ‘’μαύρη προμήθεια’’  σε βάρος και του τουρίστα και του κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας