Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Διάθεση δελτίων TIR, από παράρτημα της ΟΦΑΕ, στο λιμάνι του Πειραιά

H Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών (Ο.Φ.Α.Ε.) , η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) και η PCT (Piraeus Container Terminal) διεξάγουν εκδήλωση για την έναρξη της διάθεσης των δελτίων TIR, από παράρτημα της Ο.Φ.Α.Ε., στο λιμάνι του Πειραιά. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στα γραφεία της PCT στο Nέο Ικόνιο, την Πέμπτη, 5 Ιουνίου, στις 12 π.μ.
Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της χρήσης του συστήματος TIR  στο Πειραιά, για την οδική μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, από τις προβλήτες της Cosco, στο εξωτερικό.
«Θεωρούμε απαραίτητο να γνωστοποιηθούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το σύστημα TIR, έναντι των υπολοίπων διαμετακομιστικών συστημάτων, καθώς πρόκειται για ένα έντυπο απλοποιημένο και τυποποιημένο που παρέχει ασφάλεια.
Η Ο.Φ.Α.Ε. είναι ο φορέας, υπό την εποπτεία και διαχείριση του οποίου λειτουργεί το σύστημα TIR στην Ελλάδα, για την απλοποίηση και την επιτάχυνση της μεταφορικής δραστηριότητας των εμπορευματοκιβωτίων και μη, τα οποία διακινούνται, μέσω του λιμανιού του Πειραιά, και σε συνεργασία με τους λοιπούς συναρμόδιους φορείς είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν την γρήγορη και εύκολη διακίνηση από το Πειραιά της έκδοσης των δελτίων TIR», αναφέρουν στελέχη της ΟΦΑΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας