Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΥΜΕ: Χορήγηση αδειών Λευκορωσίας για μεταφορά εμπορευμάτων ή τράνζιτ



Το Υπουργείο Μεταφορών εγκρίνει την χορήγηση αδειών Λευκορωσίας, μέχρι εξαντλήσεως τους, για τη μεταφορά εμπορευμάτων στη Λευκορωσία ή για τη μεταφορά τράνζιτ μέσω αυτής με προορισμό τη Ρωσία.

Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο του ΥΜΕ αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από εξέταση των στατιστικών στοιχείων που διαθέτει σχετικά με την χρήση των αδειών Λευκορωσίας για διμερείς και τράνζιτ μεταφορές για το τρέχον έτος και μετά τις εξελίξεις που λόγω της επιβολής των αντιμέτρων σε ορισμένα κοινοτικά προϊόντα από τις ρωσικές Αρχές, εγκρίνει την χορήγηση των αδειών Λευκορωσίας για τη μεταφορά εμπορευμάτων στη Λευκορωσία ή τράνζιτ μέσω της χώρας αυτής με προορισμό τη Ρωσία, μέχρι εξαντλήσεώς τους.

Οι τελωνειακές αρχές της χώρας, παρακαλούνται όπως χορηγούν τις υπόψη άδειες στους έλληνες μεταφορείς με παράλληλη καταχώριση των στοιχείων τους, βάσει της μηχανογραφικής εφαρμογής, εφόσον εξετάσουν τα συνοδευτικά έγγραφα του κάθε οχήματος και εφόσον έχουν επιστραφεί οι ήδη χρησιμοποιηθείσες άδειες».


Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/market-news/item/1895-yme-xorigisi-adeion-leukorosias-gia-metafora-emporeumaton-i-tranzit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας