Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η συγχώνευση με την CSAV, αύξησε κατά 50 πλοία, το στόλο της Hapag-Lloyd

Ακολουθώντας το πλάνο της συγχώνευσής της με την Hapag - Lloyd, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, επτά νεότευκτα πλοία της χιλιανής CSAV προστέθηκαν στο στόλο του 6ου μεγαλύτερου ναυτιλιακού liner στον κόσμο. Ήδη, στο στόλο της Hapag-Lloyd έχουν ενσωματωθεί 43 πλοία της CSAV.
Υπολογίζεται ότι ο νέος ναυτιλιακός κολοσσός, που δημιούργησε η συγχώνευση των δύο αυτών εταιρειών, θα έχει στη διάθεσή του συνολικά 200 vessels, συνολικής χωρητικότητας 1 εκατ. TEU.
Όσο για τα τελευταία 7, που προστέθηκαν στο δυναμικό της, σύμφωνα με την Hapag-Lloyd, είναι πανομοιότυπης κατασκευής. Το μήκος τους φτάνει τα 300 μ., το πλάτος τα 48 μ., ενδείκνυνται για τη μεταφορά ευαίσθητων νωπών προϊόντων (φρούτα, λαχανικά, ψάρι, κρέας), ενώ η μεταφορική τους ικανότητα υπολογίζεται στα 9.324 containers.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε μπορούν να εξυπηρετούν μικρά λιμάνι, όπως αυτά της Νοτίου Αφρικής. Την κατασκευή τους είχε αναλάβει η κορεάτικη Samsung Heavy Industries (SHI), στις αρχές του περασμένου έτους.
Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας