Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Άνοδος εσόδων και κερδών για την K+N το 2014. Οι επιδόσεις ανά τομέα

Άνοδο εσόδων και κερδών σημείωσε η Kuehne + Nagel το 2014. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 17,5 δις. ελβετικά φράγκα, έναντι 17,17 δις. το 2013. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 644 εκατ., έναντι 607 εκατ. το 2013.
Ανά επιχειρησιακό τομέα, το seafreight σημείωσε άνοδο 7%, καθώς διακινήθηκαν 3,8 εκατ. TEU, ήτοι αύξηση 242.000 εμπορευματοκιβωτίων. Η εταιρεία ενίσχυσε τα μεγέθη της στους εμπορικούς διαδρόμους, προς και από τις ΗΠΑ, εξαιτίας της βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας. Αντίθετα, δεν συμμετείχε στον «πόλεμο τιμών» στη διαδρομή Ασία – Ευρώπη.
Στο airfreight, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση tonnage κατά 5,3%, όταν ο μέσος όρος της αγοράς κυμάνθηκε μεταξύ 3%-4%. Η Κ+Ν, όπως αναφέρει, προάσπισε τη θέση της ως ο 2ος μεγαλύτερος, παγκοσμίως, airfreight forwarder.
Στο overland, η εταιρεία τονίζει την αύξηση του EBIT κατά 38 εκατ., υπερθεματίζοντας την στρατηγική «Road 2 Profit».
Τέλος, στα contract logistics, το EBIT αυξήθηκε 7,7%. Σύμφωνα με την εταιρεία, πολύπλοκα και καινοτόμα έργα, με μεγάλους παγκόσμιους πελάτες από τη φαρμακοβιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία και τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου αποκτήθηκαν το 2014. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη με τους υπάρχοντες πελάτες ξεπέρασε κατά πολύ την αντίστοιχη της αγοράς.  

Αναλυτικά στοιχεία στο επισυναπτόμενο αρχείο. 
B.B.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας