Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αναπροσαρμόζονται οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές των ακτοπλοϊκών ναύλων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι νέες ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών στην ακτοπλοΐα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα.
H απόφαση ελήφθη λόγω της ανάγκης προστασίας της τακτικής και επαρκούς παροχής υπηρεσίας μεταφορών από, προς και μεταξύ των νησιών, αλλά και της εξέλιξης του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι νέες τιμές τέθηκαν ήδη σε ισχύ από την 1η Μαΐου και αφορούν τόσο τις μετακινήσεις των επιβατών, όσο και τις μεταφορές οχημάτων.
Όπως αναφέρεται, «αναπροσαρμόζονται οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, ιδιωτικής χρήσης επιβατικών οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων και ανά μέτρο μήκους φορτηγών κατά κατηγορία πλοίου, ηλικία, και κατά σύνδεση, πέραν των οποίων η τιμολόγηση θεωρείται υπερβολική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «οι νέες τιμές αφορούν σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας και δεν έχουν εφαρμογή στις συνδέσεις στις οποίες δεν υφίσταται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση.
Επίσης, δεν έχουν εφαρμογή στα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί και καταβλήθηκε η αξία τους πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης».

Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο ποια είναι η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή καθαρού ναύλου ανά επιβάτη και ανά όχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας