Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

600.000 οχήματα ανασφάλιστα και 800.000 χωρίς ΚΤΕΟ. Έρχονται «ραβασάκια»

Έρχονται «ραβασάκια» από το υπουργείο Οικονομικών και το TAXISnetσε όσους «ξέχασαν» τα ασφαλίσουν το όχημά τους ή και να τα περάσουν από ΚΤΕΟ.
Τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπέγραψαν χθες τη σχετική απόφαση και έτσι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους παραβάτες, καθώς ολοκληρώθηκε η διασταύρωση στοιχείων, μεταξύ της ηλεκτρονικής βάσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που διαθέτει τα δεδομένα για περισσότερα από 5 εκατ. Ι.Χ., που έχουν υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και της ηλεκτρονικής βάσης της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η οποία εμπεριέχει όλα τα Ι.Χ., για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.
Έτσι, διαπιστώθηκε ότι περίπου 600.000 Ι.Χ. είναι ανασφάλιστα, γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοχοί τους θα κληθούν, εντός διαστήματος 10 ημερών, να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα και το κόστος των ασφαλίστρων.
Ταυτόχρονα, και οι περίπου 800.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ., που «ξέχασαν» να περάσουν τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ, θα δουν τις επόμενες ημέρες, στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του TAXISnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, το πρόστιμο των 150 ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό πρέπει να προστεθούν και τα έξοδα του ΚΤΕΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας