Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση ΠΣΧΕΜ για τις καθυστερήσεις στις προβλήτες του Πειραιά

Συνάδελφοι Αυτοκινητιστές και Συνεργάτες, Επιχειρηματίες διακίνησης containers, όπως γνωρίζεται λόγω της απεργίας των λιμενεργατών της ΟΜΥΛΕ λιμένος Πειραιά και των λιμενεργατών λιμένος Θεσσαλονίκης, το σύνολο των containers τόσο των εισαγωγών όσο και των εξαγωγών, διακινείται μέσω του ΣΕΠ (COSCO), με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις με τεράστιο οικονομικό κόστος για τους συναδέλφους μεταφορείς και τους συνεργάτες επιχειρηματίες.
Για να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, ο πρόεδρος του Π.Σ.Χ.Ε.Μ, Πέτρος Σκουλικίδης και οι πρόεδροι των σωματείων του Πειραιά κύριοι Σκλήβας και Ιατρίδης, πραγματοποίησαν συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς.

Στις 16/06/2016, συναντήθηκαν και με την ηγεσία της COSCO, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία να μειώσουν τον χρόνο αναμονής.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος, οι πρόεδροι θα επανέλθουν και θα πιέσουν να υλοποιηθεί η υπόσχεση για την μείωση του χρόνου αναμονής.
Σε περίπτωση που μέχρι το Σάββατο 25/06/2016, δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Δ.Σ. των σωματείων και θα εξεταστούν δυναμικές κινητοποιήσεις για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Πηγή: http://www.psxem.gr/anakoinwsh-psxem-gia-ta-symbainonta-ston-peiraia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας