Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχονται 4 νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό την άνοιξη του 2017

Tην άνοιξη του 2017 αναμένεται να λειτουργήσουν 4 νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό.
Πρόκειται για τα διόδια σε Παμβώτιδα, Κρυσταλλοπηγή (είσοδος από Αλβανία), Εύζωνοι (είσοδος από Σκόπια) και Μέστη (είσοδος από Τουρκία).
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2014 αναμένεται να λειτουργήσουν, συνολικά, άλλοι 11, εκ των οποίων οι 6 πάνω στον άξονα. Οι 4 προαναφερθέντες υπολογίζονται την άνοιξη του 2017, οι οποίοι θα προστεθούν στους 7 σταθμούς που λειτουργούν σήμερα.   
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Εγνατίας Οδού, ο διαγωνισμός παραχώρησης του οδικού άξονα εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο, με στόχο το φθινόπωρο του ίδιου έτους να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.
Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι πρώιμο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ξένα funds από ΗΠΑ, Αγγλία και Γερμανία, που δεν έχουν σχέση με το κατασκευαστικό αντικείμενο.
Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει ότι η συζήτηση για το μοντέλο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού δεν έχει καν ξεκινήσει.
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον της ιδιωτικοποίησης τάσσονται οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Η Εγνατία παρουσίασε πέρσι έσοδα 55,7 εκατ. και ζημιές 67,1 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας