Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η Πειραιώς αποεπενδύει από την HSW. Στο «σφυρί» το 40,4%, πιθανή ελληνο – ιταλική «σύρραξη»

H Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι… ακτοπλοϊκή εταιρεία. Με αυτό το σκεπτικό και αφού το «μαγαζί νοικοκυρεύτηκε» (σ.σ. HSW), το πιστωτικό ίδρυμα αποφάσισε να προχωρήσει την πώληση του 40,4%, που κατέχει στην ακτοπλοϊκή.
Η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού διενεργείται από το χρηματοοικονομικό σύμβουλο της Πειραιώς, που είναι η εταιρεία Lazard.
Μάλιστα, ο σύμβουλος έχει ήδη αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ενώ η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σύμφωνα με το ρεαλιστικό σενάριο, τοποθετείται εντός του Οκτωβρίου. 
Ως προς τους ενδιαφερόμενους, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πρόθεση των Μινωϊκών Γραμμών (διαθέτει το 48% στη Hellenic Seaways) για την εξαγορά του υπόλοιπου μεριδίου, που θα διατεθεί μέσω του διαγωνισμού. 
Εκτός από το μερίδιο της Πειραιώς που ανέρχεται σε 40,4%, μέτοχοι επίσης είναι η ΑΝΕΚ με 2,6%, η ΕΤΑΝΑΠ (Γ.Σ. Βαρδινογιάννης) με 1,05%, μέτοχοι που εκπροσωπούνται από τη διοίκηση Αγαπητού, ενώ περίπου 8% ανήκει σε άλλους μικρομετόχους.
Πάντως, εάν η Minoan αποκτήσει τη HSW, τότε θα πρόκειται για «ελληνο – ιταλική ναυμαχία» σε Αδριατική και Αιγαίο, με τις Attica κι ΑΝΕΚ να ανταγωνίζονται τις Minoan – HSW.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας