Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ζωηρό” –σε πρώτη φάση- το ενδιαφέρον και για ROSCO

Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρία επενδυτικά σχήματα έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO) που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο σχετικός διαγωνιστικός φάκελος άνοιξε και έβγαλε τη γαλλική Alstom σε joint venture με τον ελληνικό Όμιλο Κοπελούζου, τη γερμανική Siemens, αλλά και τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους σε joint venture με την ελληνική ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ (που σημειωτέον έχουν υποβάλλει πρόταση και για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μέσω της αξιοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής τροχαίου υλικού καθώς και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προσφερόμενων σιδηροδρομικών υπηρεσιών  στην Ελλάδα.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Πηγή: http://www.supply-chain.gr/articles.php?artic=4149#.UllqvxBOhDM

1 σχόλιο:

  1. Alstom (Γαλλία), Siemens (Γερμανία) και RZD (Ρωσία) οι «μνηστήρες» της Rosco

    Τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση της πρώην τεχνικής βάσης του ΟΣΕ, της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), γνωστότερης και ως ROSCO.

    Ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εταιρείες Alstom από τη Γαλλία με τον όμιλο Damco του ομίλου Κοπελούζου, Siemens από τη Γερμανία και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι με την ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ.

    Ανάδοχος αναμένεται στις αρχές του 2014, δηλαδή το ίδιο χρονικό διάστημα με τον ανάδοχο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεκδικούν οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι και ο όμιλος Grampet Group από τη Ρουμανία.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, “μέσω της αξιοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής τροχαίου υλικού, καθώς και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προσφερόμενων σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα”.

    Πηγή: http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/5348-alstom-gallia-siemens-germania-kai-rzd-rosia-oi-mnistires-tis-rosco.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας