Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Αυτοκινητόδρομος Μορέας: Μέσα στο 2014 στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη

Μέσα στο 2014 θα περιμένουμε τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο – Σπάρτη, που αποτελεί τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Μορέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα). Το έργο που ξεκίνησε το 2008 έχει παρουσιάσει σημαντικές καθυστερήσεις κυρίως λόγω του σημαντικού ανασκαφικού έργου και των σημαντικών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν.

Το τμήμα αυτό έχει περίπου 50 χιλιόμετρα μήκος και η χρονοαπόσταση θα είναι περίπου από το Λέυκτρο μέχρι την έξοδο του αυτοκινητόδρομου στην Σπάρτη σε περίπου 25 λεπτά.  Το σημαντικά είναι πως μαζί θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις χρονοαποστάσεις σε όλα τα σημαντικά σημεία της Νότιο - Ανατολικής Πελοποννήσου (Μονεμβασιά-Νεάπολη-Γύθειο κλπ) .
Από πλευράς εξέλιξης των εργασιών είναι έτοιμο ένα μεγάλο μέρος του οδικού αυτού κλάδου. Να θυμίσουμε πως ο Αυτοκινητόρομος Μορέας είναι ο πιο προχωρημένος κατασκευαστικά με τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα και να απομένει ένα μικρό τμήμα στην Τσακώνα, αλλά και ο Περιφερειακός της Καλαμάτας, έργο που και αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας