Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας υπέρ των φορτηγών για τη μη υποχρέωση για ABS

Την αντίθεσή του στην απαγόρευση της κυκλοφορίας λεωφορείων και φορτηγών, εφόσον δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS), από την 1η Ιανουαρίου του 2014, εκφράζει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη. Ανάλογη επιστολή είχε αποστείλει και το Επιμελητήριο Πειραιά.
Όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο, «σαφώς το σύστημα ABS είναι πολύ χρήσιμο, αλλά επιβαρύνει οικονομικά τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, αλλά και τις εταιρείες σε αυτή τη δραματική οικονομική κρίση».
Σύμφωνα με Επιμελητήριο, οι περιορισμοί που θα επιβάλλονται στα φορτηγά δεν δικαιολογούνται από λόγους γενικού συμφέροντος, αφού το μέτρο αυτό δεν εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Σήμερα στην Ελλάδα το μέτρο αυτό απειλεί την περιουσία των κατόχων αφού και τους επιβαρύνει οικονομικά σε μία περίοδο που το χρήμα είναι δυσεύρετο και αφορά μόνον τα φορτηγά, που έχουν ελληνική άδεια κυκλοφορίας και όχι τα ξένα (βουλγαρικά, ρουμανικά κλπ.) τα οποία εισέρχονται στην Ελλάδα»,  προσθέτει στην επιστολή του, καλώντας τον υπουργό Υποδομών να επανεξετάσει το θέμα, το οποίο, όπως επισημαίνει, απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου των αυτοκινητιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας