Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

«Πράσινο φως» από τη Βουλή για την επανεκκίνηση των οδικών αξόνων

Θετική ήταν η απόφαση της Βουλής σχετικά με την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, καθώς ψηφίστηκαν τα άρθρα του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 
Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, με 148 ψήφους «υπέρ» και 118 «κατά» , σε σύνολο 266 ψηφισάντων βουλευτών, η Ολομέλεια έδωσε την έγκρισή της για την κύρωση των συμφωνιών ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες- παραχωρησιούχους ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα των αυτοκινητόδρομων που είχαν διακοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Περιγράφοντας τις λύσεις που επεξεργάζεται για τους τρεις οδικούς άξονες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης, είχε δηλώσει, σχετικά με τα διόδια, ότι θα υπάρξει ηλεκτρονικό διόδιο που για τους συχνούς χρήστες θα μειώνει έως και 50% το κόστος. Όπως είχε επισημάνει, στο μόνο τμήμα που θα υπάρξει αύξηση είναι από τις Αφίδνες μέχρι τα Καμμένα Βούρλα, επειδή προβλέπεται στη σύμβαση.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα λειτουργήσουν πλήρως τα εναλλακτικά δίκτυα (παράλληλοι δρόμοι) και δήλωσε ότι οι οδικοί άξονες θα επιφέρουν αύξηση 1,5% του ΑΕΠ μέσα σε μία τριετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας