Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Schmitz Cargobull: Στα χέρια της το βραβείο MX Award 2013

Το πολυπόθητο βραβείο Manufacturing Excellence Award 2013 στην κατηγορία Process Innovation της συγκριτικής αξιολόγησης επιδόσεων ανταγωνισμού, κατάφερε να κερδίσει η γερμανική εταιρεία Schmitz Cargobull για το εργοστάσιό της στην πόλη Vreden.

Ειδικότερα, η Schmitz Cargobull έχει καθιερώσει την ανάπτυξη βελτιστοποιημένων διαδικασιών εργασίας κατά τη διάρκεια workshops, κάτι το οποίο βοηθάει τόσο στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου όσο και στη βελτίωση της ποιότητας.
"Όλοι οι εργαζόμενοι συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση των ατομικών τους θέσεων εργασίας και ως εκ τούτου στη βελτίωση της παραγωγής τους."
"Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλύτερα συγκεκριμένα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της παραγωγής σε σχέση με τη διοίκηση. Εστιάζουμε στις δεξιότητές και τις γνώσεις τους", εξηγεί ο διευθυντής του τομέα Εργασίας της εταιρείας, Michael Timmermann. Ο κάθε υπάλληλος συνεισφέρει στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εργασίας μέσω ιδεών-προτάσεων του κατά τη διάρκεια των 250 με 400 workshops που πραγματοποιούνται σε ένα χρόνο. Για παράδειγμα, ο χρόνος που χρειάζεται για μια συγκεκριμένη εργασία προσδιορίζεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους παρά τους κατά τομέα υπευθύνους.
«Πριν δέκα χρόνια χρειαζόμασταν 6 με 12 εβδομάδες από τη στιγμή της παραγγελίας έως την παράδοσή της. Σήμερα, ανεξαιρέτως παράλληλες εργασίες, χρειαζόμαστε 7 μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τομέα Παραγωγής, Jürgen Mehlmann.
Λίγα λόγια για το βραβείο
Τα βραβεία MX Award Germany πραγματοποιούνται από το 2004, αναγνωρίζοντας καινοτόμες εργοστασιακές εταιρείες στη Γερμανία. Έχουν δημιουργηθεί με βάση το Αγγλικό μοντέλο των βραβείων (MX Award UK). Τα βραβεία φιλοδοξούν να παρουσιάσουν τις καλύτερες πρακτικές ανάμεσα στον επιστημονικό και βιομηχανικό τομέα. Την κριτική επιτροπή αποτελούν ανεξάρτητοι εκπρόσωποι του επιστημονικού, βιομηχανικού και του τομέα των μέσων ενημέρωσης. Τα βραβεία αποσκοπούν να δημιουργήσουν ένα διεπιστημονικό δίκτυο εμπειρογνωμόνων από επιστημονικούς και πρακτικούς τομείς που θα ενισχύσουν τη Γερμανία ως τόπο παραγωγής και θα αυξήσουν της ανταγωνιστικές της δυνατότητες.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-of-the-world/item/941-schmitz-cargobull-sta-heria-tis-to-vraveio-mx-award-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας