Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Το 58% των Greek Logisticians υπαμείβεται. Μειώσεις μισθών 20-30%

Εμφανή είναι τα απόνερα της κρίσης στον κλάδο των συνδυασμένων μεταφορών και  logistics. Σύμφωνα με μια ανεπίσημη έρευνα, που διεξήγαγε σε ένα μικρό δείγμα το Greek Logisticians’ Network, το 57,97% θεωρεί ότι η αμοιβή του δεν ανταποκρίνεται στη θέση που κατέχει, αλλά και τις υπευθυνότητες που αυτή συνεπάγεται.
Συνοπτικά, οι ερωτώμενοι απάντησαν ότι, κατά μέσο όρο, έχουν υποστεί μειώσεις αποδοχών 20%-30%, σε σχέση με το 2010. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις που ο logistician απομακρύνθηκε από τη θέση του, οι εταιρείες, είτε δεν προχώρησαν στην αντικατάσταση του, είτε απορρόφησαν κάποιον εργαζόμενο, με μειωμένα προσόντα.   

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2013, προσπάθησε να αποτυπώσει τις τάσεις - συνέπειες της κρίσης στο κλάδο των συνδυασμένων μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics).  
Aπό την έρευνα, συνάγεται ότι το 28% των στελεχών έχει υποστεί μειώσεις μισθών περισσότερο από 30%, ποσοστό 10% έως 30%, ποσοστό 23% έως 20% και ποσοστό 17% έως 10%. Αντίθετα, σε ποσοστό μόλις 22% δεν σημειώθηκε μεταβολή μισθού.
Επίσης, μόλις το 42% θεωρεί ότι ο μισθός του ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, ενώ το 58% ότι υπαμείβεται.

Η ταυτότητα της έρευνας
Το Greek Logisticians’ Network & SCW διεξήγαγε το Δεκέμβριο του 2013 την πρώτη του έρευνα με το ανωτέρω θέμα. Ο στόχος ήταν να γίνει μία πρώτη αποτύπωση της αγοράς, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος έχει θιγεί πάρα πολύ από την κρίση, με αποτέλεσμα πολλοί logisticians να είναι άνεργοι, ενώ πολλοί από τους έχοντες απασχόληση να έχουν υποστεί εξαιρετικά μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους. Ως αποδοχές, θεωρήθηκε το σύνολο των καθαρών, μαζί με τα όποια bonus και λοιπά benefits.
Το ερωτηματολόγιο ήταν απλό και λιτό, με στόχο να είναι εύκολο στη συμπλήρωση και στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων αυτού. Oι ερωτήσεις ήταν στον «αέρα» όλο το Δεκέμβριο και σε αυτές απάντησαν 69 από τα 808 μέλη του group (το ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε με την τεχνολογία google forms). Από τα 69 άτομα που απάντησαν, τα 67 ή το 97% εργάζονται πάνω από 6 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας