Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ικανοποίηση ΟΦΑΕ για κατάργηση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών

Η ΟΦΑΕ χαιρετίζει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρη για την κατάργηση του «ΔΕΤΕ» στα τελωνεία όλης της χώρας, που επιτεύχθηκε χάρις και στις δικές της πολυεπίπεδες πολύχρονες διαμαρτυρίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας.  
Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την ΟΦΑΕ, δίνει μία μικρή ανάσα στους μεταφορείς και μειώνει το κοστολόγιό τους. Μπορεί βέβαια η μείωση της επιβάρυνσης να είναι σχετικά μικρή, ωστόσο αποτελεί ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και αν μη τι άλλο προκαλεί ικανοποίηση.
Ο ΔΕΤΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών), ήταν ένας από τους πολλούς παράλογους φόρους που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, αφού σε καμία περίπτωση δεν πήγαινε στα ταμεία του δημοσίου, αλλά λειτουργούσε ως επιπρόσθετη αμοιβή στους τελωνειακούς, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ΟΦΑΕ.  

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να επιβαρύνονται οι τελωνειακές συναλλαγές και απολήγουν στην αύξηση του μεταφορικού κόστους  και εν τέλει του κόστους λειτουργίας των μεταφορικών επιχειρήσεων, οι οποίες μεταφέρουν εμπορεύματα από και προς τη χώρα μας, προς βλάβη της όλης ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομία..
Για τον λόγο αυτό η ΟΦΑΕ, απηχώντας τη βούληση του συνόλου των αυτοκινητιστών, είχε προβεί σε τεκμηριωμένα διαβήματα σε όλους τους αρμόδιους φορείς ζητώντας την κατάργησή τους.
Η Ομοσπονδία έχει παραδώσει κατάλογο με σειρά παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν από την Πολιτεία με στόχο, αφενός την μείωση του λειτουργικού κόστος των μεταφορών και κατ΄ επέκταση των εξαγωγών και αφετέρου την αύξηση των εσόδων του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας