Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ελλάκτωρ: Διευκρινίσεις για οδικά έργα παραχώρησης

Σε διευκρινίσεις προχώρησε  ο όμιλος Ελλάκτωρ αναφορικά με τη συμμετοχή του σε οδικά έργα Παραχώρησης
H διοίκηση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τη συμμετοχή των εταιρειών του Ομίλου στα οδικά έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και προς αποφυγή σφαλμάτων, διευκρινίζει τα εξής:

Οι εταιρείες του Ομίλου, ΑΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, συμμετέχουν στα εξής οδικά έργα Παραχώρησης:

1) Στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη) με 71,67% στην παραχώρηση και με το ίδιο ποσοστό στην κατασκευή. Nα ενημερώσουμε πως αυτός ο οδικός άξονας λειτουργεί κανονικά εδώ και ένα χρόνοα και απομένει η ολοκλήρωση του οδικού κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη που σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα δοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του φετινού έτους.

2) Στην Ολυμπία Οδό (Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Κόρινθος – Πάτρα) με 17% στην παραχώρηση και με το ίδιο ποσοστό στην κατασκευή. Να ενημερώσουμε πως αυτός ο οδικός άξονας είναι έτοιμος μέχρι την Κόρινθο και πλέον σε κατασκευή είναι το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα. Στόχος είναι η ολοκλήρωση του μέχρι τις αρχές του 2016.

3) Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Μαλιακός – Κλειδί) με 20% στην παραχώρηση και 19,3% στην κατασκευή. Να ενημερώσουμε πως αυτός ο οδικός άξονας περιλαμβάνει την κατασκευή του σημαντικότερου οδικού έργου στην Ελλάδα που δεν είναι άλλο από τις παρακάμψεις Τεμπών και Πλαταμώνα. Στα πλαίσια της κατασκευής θα λειτουργήσουν 3 σήραγγες 2,6 και 3 χιλιομέτρων. Η μεσαία σήραγγα με την λειτουργία της θα είναι η μεγαλύτερη σε μήκος οδική σήραγγα στην Ελλάδα. Το σύνολο των έργων σε αυτό το τμήμα αναμένεται τον Αύγουστο του 2015.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/etairika-nea/item/23722-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CF%84%CF%89%CF%81-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας