Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σε αλλαγή έδρας προχώρησε η ΕΛΓΕΚΑ για μείωση λειτουργικού κόστους

Την αλλαγή της διεύθυνσης της έδρας της αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. Εμπόριο-Διανομές-Αντιπροσωπείες-Βιομηχανία», με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και την κάλυψη των εξυπηρετούμενων αναγκών της εταιρείας και των θυγατρικών της.
Ειδικότερα, το Δ.Σ. αποφάσισε την από 1η Μαρτίου 2014 μετεγκατάσταση της εταιρείας από τις τωρινές κτιριακές εγκαταστάσεις (μισθωμένα γραφεία 704 τ.μ.), οι οποίες βρίσκονται εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου Θεσσαλονίκης του Δήμου Δέλτα, σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στο Καλοχώρι του Δήμου Δέλτα, συνολικής επιφάνειας 6.317,48 τ.μ. (Γραφεία 2.153,76 τ.μ. - Αποθήκες 4.163,72 τ.μ.). Οι ως άνω κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΛΓΕΚΑ έχουν οικοδομηθεί εντός ιδιόκτητου γηπέδου συνολικής έκτασης 44.518,43 τ.μ.
Από τις ως άνω συνολικές κτιριακές εγκαταστάσεις, η Εταιρία μας για την κάλυψη των διοικητικών αναγκών της Έδρας της θα ιδιοχρησιμοποιεί χώρους γραφείων και βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 1.045,00 τ.μ. ενώ το υπόλοιπο τμήμα των γραφείων και το σύνολο των αποθηκευτικών χώρων θα εκμισθωθεί από την 01/03/2014 σε θυγατρικές εταιρίες για την κάλυψη των δικών τους διοικητικών και αποθηκευτικών αναγκών.
Επίσης, από την ίδια ημερομηνία, ήτοι από την 1η Μαρτίου 2014, θα αλλάξει η διεύθυνση της Έδρας και των θυγατρικών εταιριών «ΒΙΟΤΡΟΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ KAI ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και «GLOBAL SYNERGY BUYING GROUP Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΟ - ΔΙΑΝΟΜΕΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ», καθώς μετά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων τους θα μεταφερθούν στις ως άνω κτιριακές εγκαταστάσεις της Μητρικής εταιρίας, μισθώνοντας χώρους γραφείων και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.
Επισημαίνεται ότι, στις ίδιες κτηριακές εγκαταστάσεις θα συνεχίσει να έχει την Έδρα της και η θυγατρική εταιρία «ARISTA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», στην οποία η ΕΛΓΕΚΑ θα εκμισθώσει εκ νέου από την 01/03/2014 χώρους γραφείων και αποθηκευτικούς χώρους συνολικού εμβαδού 1.671,00 τ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας