Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αυτοκινητόδρομοι: Γκαζώνουν Ε65 και Τέμπη

Περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου στην κατασκευή των τεσσάρων παραχωρημένων αυτοκινητοδρόμων. Το υπουργείο Υποδομών παρακολουθεί στενά την πρόοδο των εργασιών, καθώς το χρονοδιάγραμμα δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Η προσοχή των υπηρεσιών εστιάζεται στις λιγοστές μεν αλλά επείγουσες απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Μετά την καταβολή των πρώτων 866 εκατομμυρίων ευρώ από την πρόσφατη συμφωνία Δημοσίου, τραπεζών και κατασκευαστών, δείχνουν να «ξεκολλάνε» και τα δύο σημαντικά έργα που αφορούν την Θεσσαλία.

Ε65
Σε τέσσερα εργοτάξια (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ανάβρα, Λιανοκλάδι) απασχολούνται σήμερα περί τα 200 άτομα. Το κομμάτι Ξυνιάδας - Τρικάλων, πάντως, είναι πεδινό, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και συνεπώς δεν επείγει. Οσον αφορά το κομμάτι της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης που βρίσκεται υπό κατασκευή στον Μαλιακό κόλπο ως δημόσιο έργο (και θα «ενταχθεί» στον Ε65), το υπουργείο Υποδομών εκτιμά ότι κινείται και πάλι ικανοποιητικά, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Αύγουστο του 2015.

Μαλιακός - Κλειδί
Ο πιο προχωρημένος από τους τέσσερις άξονες εκτιμάται ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία τον Αύγουστο του 2015. Σήμερα στο έργο απασχολούνται περίπου 400 άτομα σε 6 εργοτάξια μέσα και γύρω από τις 3 μεγάλες σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα. Ο αριθμός των απασχολούμενων εκτιμάται ότι θα φθάσει τους 1.000 μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οσον αφορά την πρόοδο των εργασιών, στις δύο σήραγγες των Τεμπών έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πολιτικού μηχανικού. Ενώ στη σήραγγα Πλαταμώνα η διάνοιξη του πρώτου κλάδου θα ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα και του δεύτερου τον Μάιο. Το έργο περιλαμβάνει και 27 γέφυρες, που βρίσκονται στο 54% (οι 13 από τις 27 είναι έτοιμες σε ποσοστό άνω του 80%). Η μόνη γέφυρα που δεν έχει ξεκινήσει είναι εκείνη της νότιας εισόδου των σηράγγων, λόγω ζητήματος που έπρεπε να λυθεί με την ΕΡΓΟΣΕ.


Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/24130-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B565-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%B7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας