Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Συγχωνεύονται Hapag-Lloyd και CSAV, δημιουργώντας τον 4ο μεγαλύτερο liner

Δεσμευτική σύμβαση με την Compania Sud Americana de Vapores για να αναλάβει, μέσω συγχώνευσης, το τμήμα των containerships των χιλιανού ομίλου υπέγραψε η HapagLloyd. Η συμφωνία, για να υλοποιηθεί, θα πρέπει να εγκριθεί από την Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή των ΗΠΑ.
Σε περίπτωση που εγκριθεί η συμφωνία, η νέα εταιρεία θα αποτελέσει τον τέταρτο μεγαλύτερο liner στο κόσμο, μετά τις Maersk line, Mediterranean Shipping Co και CMA CGM.
Ο νέος όμιλος, με ετήσια έσοδα 12 δις. δολ., θα διαθέτει στόλο από 200 πλοία, συνολικής μεταφορικής δυνατότητας 7,5 εκατ. teu. Τα κεντρικά γραφεία θα βρίσκονται στο Αμβούργο, έδρα της Hapag, ενώ στη Χιλή θα αναπτυχθεί η περιφερειακή διοίκηση.
Η Hapag-Lloyd, αυτή τη στιγμή, είναι ο έκτος μεγαλύτερος Liner στον κόσμο, αφού διαχειρίζεται ένα στόλο με χωρητικότητα 760.000 teu, ενώ η CSAV είναι στη 19η θέση με 327.300 teu.
Μέσω της συγχώνευσης, η CSAV θα γίνει ο νέος μεγαλομέτοχος στη Hapag Lloyd, αφού θα διαθέτει το 30% των μετοχών, με το δήμο του Αμβούργου να διαθέτει 25,8% και την Kuehne Maritime 19,7%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας