Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

«Στόχος ο Πειραιάς Νο1 λιμάνι της Μεσογείου», σύμφωνα με τον Κινέζο Πρωθυπουργό

Άρθρο του κ. ΛΙ Κετσιάνγκ, πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή».
Σε αυτό, ο Κινέζος πρωθυπουργός αναφέρεται στην φιλοδοξία να καταστεί ο Πειραιάς το νούμερο 1 λιμάνι της Μεσογείου και παράλληλα στην ενίσχυση της  συνεργασίας, με την Ελλάδα, στους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων και των οδικών δικτύων.

Τα κύρια σημεία του άρθρου του Κινέζου Πρωθυπουργού είναι τα εξής:
-Η κινεζική και η ελληνική οικονομία λειτουργούν συμπληρωματικά, κάθε μία με τα δικά της ισχυρά σημεία και με τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας.
-Η Ελλάδα επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη των υποδομών. Η Κίνα θα ενθαρρύνει τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της να παίξουν ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.
-Το λιμάνι του Πειραιά, στη λειτουργία του οποίου εμπλέκεται κινεζική επιχείρηση, αποτελεί θετικό παράδειγμα συμβολής στην τοπική, οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση. Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του, στη Μεσόγειο.
-Η Κίνα επιδιώκει περισσότερη συνεργασία με την Ελλάδα στους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών.
-Στη διάρκεια της επίσκεψής μου, θα παραβρεθώ στο Ελληνο-Κινεζικό Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
-Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Κίνα υποστηρίζει σταθερά τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και επιθυμεί μια περισσότερο ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη.
-Σε αυτόν τον ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο, η Κίνα και η Ε.Ε., που εκπροσωπούν τη μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα και το μεγαλύτερο μπλοκ του αναπτυγμένου κόσμου, μοιράζονται ολοένα και περισσότερο κοινά συμφέροντα και χρειάζονται σε αυξανόμενο βαθμό η μία την άλλη.
-Η Κίνα έχει όλες τις δυνατότητες να πετύχει μακροπρόθεσμα βιώσιμη και σταθερή οικονομική ανάπτυξη. 

Πηγή: http://metaforespress.gr/naftilia/item/8023-o-peiraias-tha-ginei-to-no1-limani-tis-mesogeiou-symfona-me-ton-kinezo-prothypourgo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας