Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Σε λειτουργία κέντρο διανομής της Huawei στον ΣΕΜΠΟ Πειραιά.Οφέλη για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής της στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ανακοίνωσε η κινεζική Huawei. Το πρώτο τρένο μετέφερε στην Ευρώπη 22 εμπορευματοκιβώτια – κοντέινερς, με εμπορεύματα της εταιρείας.
Η λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei ξεκίνησε παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, οι οποίοι επισκέφθηκαν το πρωί τις εγκαταστάσεις της Cosco.
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία κάνει λόγο για σημαντική εξέλιξη που αποτελεί εκπλήρωση της δέσμευσής προς την ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Μάιο του 2013 στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Σαμαρά. 
Επίσης, η Huawei επιβεβαίωσε στην πράξη - μετά την πρώτη πιλοτική αποστολή εμπορευμάτων της τον περασμένο Δεκέμβριο - την απόφασή της να στέλνει τα προϊόντα της στην Ευρώπη, από το λιμάνι του Πειραιά, με βάση τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα χρόνου και κόστους που εμπεριέχει η συγκεκριμένη επιλογή. 
«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αξιοσημείωτων ευκαιριών ανάπτυξης και θεωρούμε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για τις μελλοντικές προοπτικές της συνεργασίας μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei Τσου Γιουν.
Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συνεργαία αυτή θα προσδώσει «σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα».
Από την εν λόγω συνεργασία, πέρα από την Cosco, οφέλη θα έχει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία θα διακινεί τα προϊόντα της Huawei στην κεντρική Ευρώπη. To 2013, τα έσοδα της εταιρείας από τα εμπορεύματα έφτασαν τα 16 εκατ. ευρώ, ωστόσο αναμένεται σημαντική αύξησή τους, έπειτα από την στρατηγική συνεργασία με την Cosco, αλλά και εταιρείες - μέλη του ΣΕΒ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας