Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Σε αναμονή για την καθαίρεση του Κόμβου Κορινού, συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Συνεχίζονται τα έργα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου και καθώς τα μεγάλα προβλήματα είναι παρελθόν, το έργο αντιμετωπίζει μικρότερα και τοπικής εμβέλειας. Το πρόβλημα με την επαφή του έργου με το δίκτυο του ΟΣΕ παραμένει όμως αναμένεται συνάντηση με εκπροσώπους του ΟΣΕ για να λυθεί το θέμα και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Να θυμίσουμε πως υπάρχει επαφή των έργων στα Τέμπη στις περιοχές του Ευαγγελισμού και του Πυργετού και είναι απαραίτητη η διακοπή κυκλοφορίας των τρένων τις βραδυνές ώρες για ένα διάστημα λίγων μηνών προκειμένου να συνδεθεί ο ήδη υπάρχων αυτοκινητόδρομος με τα υπό κατασκευή έργα και οι 2 πρώτες σήραγγες των Τεμπών με το ανοιχό τμήμα που φτάνει μέχρι τον Πλαταμώνα.

Επίσης συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατεδάφιση του Κόμβου Κορινού καθώς Επιστολή - υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και μέλος της Δ.Ε. της ΚΕΕΕ κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Όπως μαθαίνει το ypodomes.com στο μακροσκελές κείμενο του υπομνήματος ο κ. Χατζηχριστοδούλου υποστηρίζει πως θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες από την κατεδάφιση της γέφυρας όσον αφορά την οικονομία, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό αλλά και τις ειδικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής του Κορινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com  στον κόμβο Κορινού έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στατικότητας και κρίνεται απαραίτητη η καθαίρεση του. Η ίδια η κοινοπραξία λέει πως από την πλευρά της έχει ως συμβατική υποχρέωση την καθαίρεση του παλαιού ημικόμβου και την αντίστοιχη δημιουργία νέου σύγχρονου κόμβου στην περιοχή. Η διάρκεια των κατασκευών αναμένεται να διαρκέσει περίπου 19 μήνες και εφόσον τα έργα ξεκινήσουν άμεσα η ολοκλήρωση τοποθετείται λίγο πριν από την καλοκαιρινή περίοδο του 2016.

Ο προγραμματισμός για την κατεδάφιση έχει προσδιοριστεί για τις επόμενες μέρες, όμως οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες. Η κοινοπραξία είναι σε αναμονή της άδειας κατεδάφισης για να ξεκινήσει ενώ ακολούθως τα έργα δημιουργίας του νέου ημικόμβου θα ξεκινήσουν άμεσα.

Να θυμίσουμε πως αντίστοιχη καθαίρεση έγινε στον παλιό ημικόμβο Αιγινίου και ήδη ξεκίνησε η κατασκευή του νέου με το διάστημα ολοκλήρωσης να έχει τεθεί για τα τέλη του 2015.

Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας