Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

«Θέλουμε αποζημιώσεις». Συναντήσεις ΟΦΑΕ στις Βρυξέλλες για το ρωσικό εμπάργκο

Το θέμα των αποζημιώσεων των Ελλήνων αυτοκινητιστών, λόγω της ζημιάς που υπέστησαν από τα ρωσικά αντίμετρα στο εμπάργκο της ΕΕ, έθεσε, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις, που είχε στις Βρυξέλλες, αντιπροσωπεία της ΟΦΑΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Απόστολο Κενανίδη.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε σχεδόν με το σύνολο των Ελλήνων ευρωβουλευτών, καθώς και με στελέχη του Γραφείου Εργασίας της IRU (Παγκόσμια Ένωση Μεταφορών), αλλά και DGMOVE (Επιτροπή Μεταφορών της ΕΕ). Παράλληλα, εκκρεμεί και συνάντηση με τον Επίτροπο Μεταφορών, Siim Kallas.

Το κλίμα ήταν θετικό και υπήρξε ταύτιση απόψεων. Όλοι αποδέχθηκαν το δίκαιο του αιτήματος των Ελλήνων αυτοκινητιστών και μάλιστα, για ενίσχυση των ελληνικών θέσεων, έφεραν το παράδειγμα του εμπάργκο προς την Σερβία προ ετών, όταν και είχαν ενισχυθεί οικονομικά οι αυτοκινητιστές. Υποσχέθηκαν, μάλιστα, να φέρουν το θέμα στις αρμόδιες διευθύνσεις της ΕΕ, όπου και λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Ετησίως η ζημιά φτάνει τα 10 εκατ. Σε κίνδυνο 300 φορτηγά

Η αντιπροσωπεία της ΟΦΑΕ τόνισε, κατά την διάρκεια των συναντήσεων, ότι οι Ελληνες αυτοκινητιστές έχουν υποστεί σημαντική ζημιά, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής οι εξαγγελίες, τόσο της Κομισιόν, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης δεν τους περιλαμβάνουν ανάμεσα σε αυτούς που θα λάβουν αποζημίωση.

Όπως τόνισε ο Απ. Κενανίδης, η ζημιά σε ετήσια βάση μπορεί να υπερβεί ακόμη και τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ 300 και πλέον αυτοκινητιστές θα βρεθούν στην ανεργία.

Παρουσιάστηκε η συνολική εικόνα του κλάδου που πλήττεται από την παράνομη μεταφορά, την οικονομική κρίση, την υπερφορολόγηση και το υψηλό κόστος λειτουργίας και ζητήθηκε από τους ιθύνοντες της ΕΕ και τους Ελληνες ευρωβουλευτές να στηρίξουν έμπρακτα τον κλάδο, πριν σβήσει οριστικά από τον χάρτη.

Οι επαφές της αντιπροσωπείας της ΟΦΑΕ θα συνεχιστούν προς πάσα κατεύθυνση, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την επιβίωση του κλάδου, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/8689-theloume-apozimioseis-epafes-tis-ofae-stin-ee-gia-to-rosiko-empargko.html
http://youtruck.gr/index.php/market-news/item/1789-ofae-epafes-stis-brikseles-gia-tis-apozimeioseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας