Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τέσσερα στελέχη της Maersk (ΑPM Terminals) επιθεωρούν εγκαταστάσεις του ΟΛΠ

Αντιπροσωπία της δανικής Maersk, μητρικής εταιρείας της APM Terminals, που έχει εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για το 67% του ΟΛΠ, επιθεωρεί σήμερα τις εγκαταστάσεις του λιμένα Πειραιά. Η αντιπροσωπία αποτελείται από 4 άτομα από τον τομέα επενδύσεων και στρατηγικής του ομίλου.

Toυ Φώτη Φωτεινού

Μέχρι στιγμής, ανάλογες επισκέψεις – επιθεωρήσεις έχουν κάνει στελέχη της Cosco (Κίνα) και της International Container Terminal
Services
(Φιλιππίνες).

Τα στελέχη της Maersk, που επισκέπτονται όλες τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, θα έχουν το προσεχές διάστημα και αναλυτική ενημέρωση, από αντιπροσωπεία του ΟΛΠ, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι βρισκόμαστε στη φάση της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για το 67% του ΟΛΠ, με δικαίωμα συμμετοχής να έχουν πέντε σχήματα:

-APM Terminals, B.V.

-COSCO (Hong Kong) Group Limited.

-International Container Terminal Services, Inc.

-Ports America Group Holdings.

-Utilico Emerging Markets Limited.

Η ταυτότητα των Maersk – APM Terminals

Στον δανικό όμιλο Maersk ανήκουν οι θυγατρικές Maersk Line, APM Terminals, Maersk Oil και Maersk Drilling. Ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ εκδήλωσε η APM Terminals, η οποία διαθέτει παρουσία σε 66 λιμάνια, σε 40 χώρες.

Στην Ευρώπη έχει παρουσία σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία (Σμύρνη, όπου ετοιμάζει νέο project), Μαρόκο και Αίγυπτο. Το 2013, η APM Terminals είχε έσοδα 4,33 δις. δολάρια και διαχειρίστηκε 36,3 εκατ. TEUS.

Στον όμιλο της Maersk ανήκει και η Maersk Line, η οποία είναι η Νο1 εταιρεία παγκοσμίως στους liners, δηλαδή στις ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών. Το μερίδιό της φτάνει το 13,4% και, υπό τη διαχείρισή της, έχει περίπου 600 πλοία.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/8915-tessera-stelexi-tis-maersk-apm-terminals-epitheoroyn-egkatastaseis-tou-olp.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας