Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ανοίγει «πανιά» η 2Μ το 2015 - Προχωρά η συγχώνευση Maersk και MSC

Το «πράσινο φως» έλαβε από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Ναυπλιακή Επιτροπή (FMC) η συγχώνευση των ναυτιλιακών κολοσσών Maersk και MSC, ανοίγοντας το δρόμο για τη σύσταση της νέας μεγάλης συμμαχίας στα containerships, η λεγόμενη «2Μ».

Πρόκειται για την ένωση δυνάμεων στον ναυτιλιακό κλάδο μεταξύ της δανέζικης Maersk Line και της ιταλοελβετικής MSC, οι οποίες στοχεύουν στον περιορισμό του λειτουργικού τους κόστους, διατηρώντας σταθερά και σε υψηλά τα επίπεδα εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Οι δύο ναυτιλιακές, που θα εφαρμόσουν ένα σύστημα κοινής διαχείρισης του στόλου (vessel-sharing), πλέον ετοιμάζονται πυρετωδώς να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους από τις αρχές του 2015.

Οι εξελίξεις πάντως στους liners είναι ραγδαίες, αφού και η 3η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, η γαλλική CMA CGM, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην ένταση του ανταγωνισμού, πρόσφατα ανακοίνωσε τη δική της κίνηση με τη σύσταση της συμμαχίας Ocean Three. Η CMA ήταν μαζί με ης Maersk και MSC στο αρχικό σχέδιο που προέβλεπε τη δημιουργία του δικτύου 3Μ.

Ωστόσο, όταν οι κινεζικές αρχές απέρριψαν το αίτημά τους, Δανοί και Ελβετοί αποφάσισαν να προχωρήσουν μόνοι τους.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/9114-anoigei-ta-pania-tis-i-2m-to-2015-prasino-sti-sygxonefsi-maersk-kai-msc.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας