Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Προς την ανάληψη των ηνίων της Εγνατία Οδός οδεύει ολοταχώς ο Γ. Σκόδρας

Προς την ανάληψη των ηνίων της Εγνατία Οδός Α.Ε. οδεύει ολοταχώς ο Γιώργος Σκόδρας, γνωστός από τη θητεία του στο «τιμόνι» της ΕΥΑΘ, από το 2005 έως το 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «δημοκρατία», η κυβερνητική επιλογή έχει ήδη γίνει και απομένει η γενική συνέλευση της εταιρίας ώστε να επικυρωθεί ο ορισμός του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της.

Ο Γιώργος Σκόδρας, γνωστός καραμανλικός, είναι χημικός μηχανικός και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία, ειδικά στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η Εγνατία Οδός, με τις πιέσεις για την παραχώρηση, του ομώνυμου αυτοκινητοδρόμου, σε ιδιώτες να αυξάνονται. Επελέγη, όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, γιατί θεωρείται ικανός μάνατζερ, είναι συγκρουσιακός και δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση όταν πρέπει, ενώ έχει ταχθεί στο παρελθόν ανοιχτά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα, επί της δικής του θητείας στην ΕΥΑΘ είχε ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή της

Με δεδομένο δε ότι είναι συνηθισμένος στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών και των εργαζομένων -είχε μπει για τα καλά σε μια δικαστική διελκυστίνδα εκείνη την εποχή- θεωρείται κατάλληλο πρόσωπο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι στην Εγνατία Οδό οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της αυτόνομης και δημόσιας διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου. Σημειώνεται ότι ο κ. Σκόδρας ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατία Οδός Α.Ε. από το 2004 έως το 2007.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/aftokinitodromoi/item/9229-pros-tin-analipsi-ton-inion-tis-egnatia-odos-odeyei-olotaxos-o-g-skodras.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας