Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Κόμβος μεταφορών ο Πειραιάς, με την αρωγή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υποστηρίζει το ΕΒΕΠ

Η απλοποίηση των τελωνειακών υπηρεσιών και η ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, όπως φάνηκε σε σύσκεψη που έγινε στο ΕΒΕΠ, παρουσία της γενικής διευθύντριας Τελωνείων Ειρήνης Γιαλούρη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάση Ζηλιασκόπουλου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης τόνισε πόσο σημαντική είναι για την επιβίωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο, διεθνές εμπορικό γίγνεσθαι, η μείωση του χρόνου και του κόστους διεκπεραίωσης των τελωνειακών διαδικασιών.

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι «η ενίσχυση του εξαγωγικού εμπορίου και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των επιχειρήσεων για έγκαιρη, αξιόπιστη και φθηνότερη παράδοση των εμπορευμάτων τους, λαμβάνοντας υπόψη και το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, που δημιουργείται στον Πειραιά, καθώς εξελίσσεται από κόμβο θαλάσσιων συγκοινωνιών μεταξύ Ανατολής και Δύσης, σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, αποτελούν τεράστιες προκλήσεις για το ΕΒΕΠ, το οποίο σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές της χώρας, αλλά και με όλους τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, συνεχίζει να εργάζεται εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Στο πολύπλευρο έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καθώς επίσης και στη στρατηγική συμφωνία της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας με την Cosco αναφέρθηκε ο κ. Θ. Ζηλιασκόπουλος.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/9231-komvos-metaforon-o-peiraias-me-tin-arogi-tis-trainose-ypostirizei-to-evep.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας