Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Οι μεταφορικές στο στόχαστρο των χάκερς αναδεικνύει νέα έρευνα

Πολλές εταιρείες της βιομηχανίας μεταφορών είναι ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις καθώς παρουσιάζουν κενά στην ασφάλεια των δεδομένων των λογαριασμών διαχείρησης τους,σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ορισμένων εταιρειών διδικτυακής ασφάλειας των ΗΠΑ. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο οτι αυτά τα κενά ασφαλείας των μεταφορικών εταιρειών κάνουν ευάλωτες όχι μόνο τις ίδιες, αλλά και τους πελάτες τους.
Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου (hackers) δεν επιτίθενται απαραίτητα ευθέως στον στόχο τους, αλλά συχνά ψάχνουν τρόπους να πλήξουν το στόχο μέσω των εταίρων του στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Μια κυβερνοεπίθεση μέσω μεταφορικής εταιρείας για παράδειγμα, παρέχει στους hackers όχι μόνο πρόσβαση, αλλά και γνώσεις για τον στόχο τους, σύμφωνα με την έρευνα.
«Τα πληροφοριακά συστήματα των μικρών και μεσαίων εταιρειών θεωρούνται λιγότερο εξειδικευμένα και άμυνές τους είναι περισσότερο προσπελάσιμες. Για αυτό το λόγο οι hackers επιλέγουν να επιτεθούν σε μη παραδοσιακούς στόχους, όπως είναι οι μεταφορικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία».
Ακόμη ένα πλεονέκτημα της πρόσβασης σε μεταφορικές εταιρείες είναι οτι γενικότερα διαθέτουν ευρύτερη παρουσία στην επιχειρηματική κοινότητα, κάτι που οι hackers είναι διατεθιμένοι να εκμεταλλευτούν, καταλήγει η έρευνα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας