Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στόχος η διακίνηση containers 6,2 εκατ. Teus στο λιμάνι του Πειραιά

Να καταστεί το λιμάνι του Πειραιά το πρώτο σε δυναμικότητα στην ευρύτερη Μεσόγειο, αυξάνοντας παράλληλα τη διακίνηση των containers από τα 3,5 εκατ. Teus, στα 6,2 εκατ. δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ναυτιλιακό φόρουμ που διοργάνωσε η «Ναυτεμπορική.»
Πέραν αυτού, ο υπουργός αναφέρθηκε και στα έργα επέκτασης του προβλήτα ΙΙΙ στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά λέγοντας ότι «πρόκειται για μια επένδυση που φιλοδοξεί να κάνει το λιμάνι του Πειραιά το πρώτο σε δυναμικότητα στη Μεσόγειο.
«Ήδη», πρόσθεσε, «τη χρονιά που πέρασε, το λιμάνι του Πειραιά άγγιξε τα όρια της δυναμικότητάς του και διακίνησε περίπου 3,5 εκατ. containers, κατατάσσοντάς το στην 3η θέση στα μεσογειακά λιμάνια και στην 6η στα ευρωπαϊκά».
Εξάλλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσδοκά πάνω από 2 δισ. ευρώ επενδύσεις στον τομέα των λιμανιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεών τους.
Αναφερόμενος στο έργο που επιτέλεσε στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την εφοπλιστική οικογένεια. «Δημιουργήσαμε νέες δυνατότητες, αύξηση της απασχόλησης των νέων στα ελληνόκτητα πλοία», πρόσθεσε ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας