Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Οριστικά στα μέσα του 2016 σε λειτουργια οι Σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα

Συνεχίζονται με σημαντικούς ρυθμούς στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στα έργα στο τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα που περιλαμβάνουν τις μεγάλες σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα. Το έργο που έχει ωριμότητα που ξεπερνά το 85% αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα με απαλλοτριώσεις, 8 χρόνια μετά την εκκίνηση των εργασιών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ακίνητο πριν από τη Σήραγγα Πλαταμώνα (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια. Είναι η τελευταία περίπτωση για να κλείσει οριστικά το θέμα των απαλλοτριώσεων, που σύμφωνα με την αρχική σύμβαση του 2007 θα είχε λυθεί εντός 12 μηνών...

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com τα έργα προχωρούν όχι όμως και οι δόσεις αποζημίωσεις που αναμένονται εδώ και καιρό, σε αντίθεση με την Ιόνια και Ε65 που έχουν ήδη πάρει και νέα ποσά αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων.

Το χρονοδιάγραμμα επίσης, αποτελεί το νέο άσχημο νέο καθώς φαίνεται πως κλειδώνει οριστικά η λειτουργία στα μέσα του 2016 με αρκετούς μήνες καθυστέρηση σε σχέση με το προβλεπόμενο για το τέλος του 2015.

Ο λόγος εκτός από τις απαλλοτριώσεις και κάποια αρχαιολογικά είναι και η εμπλοκή στα 2 σημεία με τον ΟΣΕ που ενώ λύθηκε ως θέμα, ωστόσο η καθυστέρηση που δημιουργήθηκε ήταν αρκετή για να στείλει το σύνολο του έργου πίσω.

Προς το παρόν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα τμηματικής λειτουργίας του έργου, υπό το φόβο δημιουργίας του φαινόμενου του "μπουκαλιού" δηλαδή ο οδηγός να περνά από ένα άνετο δρόμο 2+1 λωρίδας σε ένα στενό τμήμα με 1 λωρίδα χωρίς διαχωριστικό.



Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας