Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ τάσσονται υπέρ του νόμου για τις τριγωνικές συναλλαγές

Υπέρ του νόμου που βάζει έλεγχο στις τριγωνικές συναλλαγές είναι οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ. Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημαρχείας Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως, με έδρα τα Γιαννιτσά, σε συνεργασία με το Σωματείο «Φορτωταξί Γιαννιτσών» και το «Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης Επαρχίας Γιαννιτσών».
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος, κ. Απόστολος Κενανίδης και ο Ταμίας κ. Γεώργιος Σιδερίδης, ως εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΟΦΑΕ.
Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, ως προς την ψήφιση του νόμου Ν.4321/15 και συγκεκριμένα του άρθρου 21 αυτού, που αφορά στις συναλλαγές, με μη συνεργάσιμα κράτη και με κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.
Στη σωστή κατεύθυνση ο νόμος για ελέγχους σε Βουλγαρία και Κύπρο
Στη διάρκεια των συζητήσεων έγινε εκτενής αναφορά στον τρόπο λειτουργίας των μεταφορικών επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Βουλγαρία ή στην Κύπρο και καταφεύγουν σε αθέμιτες πρακτικές, με αποτέλεσμα την υποκλοπή του έργου των Ελλήνων αυτοκινητιστών και τις τεράστιες απώλειες από τα δημόσια ταμεία της χώρας μας.
Το φαινόμενο μετακίνησης των ελληνικών μεταφορικών εταιριών στις γειτονικές αυτές χώρες, για φοροελαφρυντικούς λόγους, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.
Ενδεικτικός είναι ο αριθμός των οχημάτων ελληνικών συμφερόντων που έχουν ταξινομηθεί σε Βουλγαρία και Κύπρου, ο οποίος ξεπερνά τα 8.000 και αντιστοιχεί σε εκατοντάδες μεταφορικές εταιρίες.
Κατόπιν, όλοι οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων συμφώνησαν να απευθυνθούν ομαδικά προς την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να τονίσουν την σημασία και τον καθοριστικό ρόλο που θα παίξει η άμεση εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου στην επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος που μαστίζει τον κλάδο των οδικών μεταφορών, αλλά παράλληλα και τα σημαντικά έσοδα που θα έχει για τα δημόσια ταμεία της χώρας μας.
Μεγάλη η συμμετοχή φορέων στη συνεδρίαση
Την συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι των φορέων του νομού Πέλλας, όπως ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας, κος Γρηγόριος Στάμκος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κος Χρήστος Σμίας, εκπρόσωπος της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ κας Θεοδώρας Τζάκρη και του Βουλευτή ΝΔ κου Γεωργίου Καρασμάνη.
Παράλληλα, μια μέρα μετά την εν λόγω συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΦΑΕ στην Θεσσαλονίκη για το ίδιο θέμα, στην οποία λήφθηκε η απόφαση για την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, όπου θα συζητηθεί εκτενώς ο τρόπος λειτουργίας όλων αυτών των μεταφορικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Βουλγαρία και στην Κύπρο, επωφελούμενες, όχι μόνο από το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, αλλά και λειτουργώντας παράνομα με εικονικά τιμολόγια και με υπερτιμολογήσεις ή υποτιμολογήσεις, ασκώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αθέμιτο ανταγωνισμό προς όλους εμάς που συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε στην χώρα μας. Σε αυτή την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΦΑΕ, τονίστηκε η σημασία του συγκεκριμένου θέματος και η πιθανότητα κινητοποιήσεων του κλάδου. 
Σε διαβούλευση το άρθρο 21 του ν. 4321/2015
Αναρτήθηκε χθες προς διαβούλευση από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με το άρθρο 21 του Ν. 4321/2015, με το οποίο αντιμετωπίζεται το ζήτημα των τριγωνικών συναλλαγών.
Η διαβούλευση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις 7-5-2015, διάστημα στο οποίο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας