Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συνάντηση Χρ. Σπίρτζη - Violeta Bulc για την επίσπευση έργων μεταφορών-υποδομών

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συναντήθηκε - την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 - στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ, Violeta Bulc και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχοντας συνεργασία για θέματα πολιτικής Μεταφορών, καθώς και για τρέχοντα θέματα συντονισμού εργασιών Ε. Επιτροπής και Συμβουλίου.
Ο κ. Σπίρτζης ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις για την στρατηγική ανάπτυξης των Δικτύων Μεταφορών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και για το σχεδιαστικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο, τα χρονοδιαγράμματα και τους άξονες για την υλοποίηση έργων υποδομής στις Μεταφορές. Παρουσίασε επίσης τις ελληνικές προτάσεις για τα έργα μεταφορών στη χώρα μας, για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις χρηματοδότησης  από τα Κοινοτικά Ταμεία.
Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα τρέχοντα θέματα κοινοτικής πολιτικής που συζητούνται στο Συμβούλιο, όσον αφορά σε αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ανάπτυξη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών κλπ.
Τέλος, ο κ. Σπίρτζης είχε την ευκαιρία να αναφέρει τις ελληνικές προτάσεις για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Ε. Ένωσης, όπως είναι η νησιωτική παράμετρος στον σχεδιασμό των μεταφορών, η ανάπτυξη όλων των βασικών δικτύων και μεταφορικών αξόνων που ενδιαφέρουν την χώρα μας, η σημασία των αεροπορικών και λιμενικών υποδομών και η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου συνδυασμένων μεταφορών.
Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, για την προώθηση σημαντικών και αναγκαίων αναπτυξιακών υποδομών και προγραμμάτων στη νέα περίοδο και έδωσε την ευκαιρία στις δύο πλευρές να υπογραμμίσουν την διάθεση και ετοιμότητα τους για περαιτέρω συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας