Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Συνάντηση με τον Χρ. Σπίρτζη ζητεί, εδώ και 5 μήνες, το ΠΣΧΕΜ

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι, εδώ και 5 μήνες, δεν έχει γίνει συνάντηση με τον αν. υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη εξέφρασε, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, Πέτρος Σκουλικίδης.
«Ζητάμε ραντεβού, εδώ και 5 μήνες, αλλά ο κ. Σπίρτζης δεν μας έχει δει ακόμα. Ίσως έχει άλλες προτεραιότητες, π.χ. τα δημόσια έργα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ, ο οποίος υπενθύμισε ότι, προεκλογικά, ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση με τις ομοσπονδίες των φορτηγών αυτοκινητιστών Δημόσιας Χρήσης είχε δηλώσει δημοσίως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει πολύ θετικά τα περισσότερα από τα αιτήματα του κλάδου, τα οποία θεωρεί δίκαια και εύλογα».
Μάλιστα, ο νυν πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι «στο πλαίσιο μίας νέας πολιτικής για τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, πρέπει να μειωθούν ριζικά τα εξουθενωτικά διόδια για τα φορτηγά Δ.Χ και να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός των ελληνικών φορτηγών Δ.Χ., από γειτονικές χώρες χαμηλού κόστους».
Ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ, πέρα των ανωτέρω, υπογράμμισε την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στα αλλοδαπά φορτηγά, τα οποία – παρανόμως – διεξάγουν ενδομεταφορές, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα φορτηγά ΔΧ, από το 2009 έως το 2013, έχασαν το 52% του τζίρου τους και μάλιστα σήμερα, το 50% του στόλου είναι ανενεργό.
Καταλήγοντας, ο κ. Σκουλικίδης ανέφερε ότι «η αγορά είναι στα χειρότερά της. Από το 2008 έως σήμερα οι εισαγωγές έχουν πέσει 27% και οι εξαγωγές 13%-14%», υπογραμμίζοντας ότι χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας