Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Νέα παράταση για την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας. Στις 8 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος

Σε νέα παράταση της εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος για την κατασκευή και εκμετάλλευση της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών.
Πρόκειται για την 9η κατά σειρά παράταση, αφού το εν λόγω έργο, το οποίο παλαιότερα είχε προϋπολογιστεί στα 350 εκατ., προκηρύχτηκε στα μέσα του 2012!
Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 8η Σεπτεμβρίου. Η παράταση δόθηκε έπειτα από ερωτήσεις ενδιαφερομένων εταιρειών, όπως η ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ και η METKA.
Με βάση παλαιότερο σχεδιασμό (ο νέος θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τους υποψήφιους κατασκευαστές), η υποθαλάσσια σήραγγα Σαλαμίνας - Περάματος έχει μήκος περίπου 1,1 χλμ. και με τις οδικές προσβάσεις θα φτάσει περί τα 3 χιλιόμετρα, από τον ανισόπεδο Περάματος μέχρι τoν Α/Κ Παλουκίων.
Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των επενδυτών, εάν θα συμπεριληφθούν και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, μήκους περίπου 14,5 χιλιομέτρων.
Πάντως, το εν λόγω έργο αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους ιδιοκτήτες των μικρών πλοίων που διεξάγουν τα δρομολόγια Πέραμα – Σαλαμίνα. 
Φ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας