Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Θετικά μηνύματα για την αποκατάσταση των δελτίων TIR στη Ρωσία

Η Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία της Ρώσικης Ομοσπονδίας ανακοίνωσε, σε συνεδρίαση που λαμβάνει χώρα στον ΟΗΕ, πληροφορίες για την «Επίλυση της κατάστασης με τα δελτία TIR», σύμφωνα με την ΟΦΑΕ.
Η Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία σημειώνει πως η συνεργασία μεταξύ των τελωνείων της Ρωσίας και του εγγυοδοτικού οργανισμού για τα TIR, την ASMAP, έχει αποκατασταθεί βάσει της συμφωνίας εγγύησης του TIR, το 2004.
Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία ενημερώνει πως έχει καθοριστεί μια λίστα με τα συνοριακά σημεία διέλευσης, όπου το TIR θα γίνεται δεκτό “σύμφωνα με τον υπάρχοντα και μελλοντικό όγκο εργασίας και τις υπάρχουσες υποδομές, έτσι ώστε να γίνονται οι μεταφορές χωρίς ουρές και έγκαιρες παραδόσεις”.
H ΟΦΑΕ, που επίσης συμμετέχει στην ομάδα εργασίας του ΟΗΕ που μελετά τις τελωνειακές διαδικασίες συνοριακής διέλευσης, χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή και συνεπακόλουθα, τη θετική ανακοίνωση την Τελωνειακών Αρχών της Ρωσίας και ευελπιστεί στην άμεση και οριστική αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος, σε όλη την χώρα.
«Προς το παρόν αναμένουμε την δημοσίευση της λίστας των συνοριακών σημείων διέλευσης, όπου τα δελτία TIR γίνονται δεκτά. Εντωμεταξύ είναι πιθανόν σε κάποια σημεία να συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν έχει γίνει η αποκατάσταση σε όλη την χώρα ακόμα», αναφέρει η ΟΦΑΕ.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας