Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Wall Street Journal: Η παλίρροια επιστρέφει για την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία

Στη συμφωνία πιστωτών - ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της φορολόγησης των Ελλήνων εφοπλιστών εστιάζει δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, η παγκοσμίως κορυφαία ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία τελεί, υπό συνεχή πίεση, για να συνεισφέρει περισσότερο στο πρόγραμμα διάσωσης.
Όπως τονίζεται, κατ 'εντολή των διεθνών πιστωτών της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε να αυξήσει τους φόρους για τον προστατευμένο τομέα της ναυτιλίας, που απολαμβάνει φορολογικών ελαφρύνσεων, που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.
«Η βιομηχανία κυριαρχείται από ένα μικρό κύκλο οικογενειακών επιχειρήσεων που ελέγχουν σχεδόν το ένα πέμπτο του στόλου παγκοσμίως», σημειώνει η Wall Street Journal και προσθέτει πως, τα τελευταία επίπονα χρόνια, έχει μεγαλώσει η καχυποψία μεταξύ πολλών Ελλήνων ότι οι εύποροι εφοπλιστές της χώρας δεν έχουν «δώσει το δικό τους μερίδιο».
Η Wall Street Journal σημειώνει πως τα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας και οι υποστηρικτές τους τονίζουν πως οι υψηλότεροι φόροι απειλούν να διώξουν τις εφοπλιστικές επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους και συμβάλλουν περίπου στο 7,5% του ΑΕΠ της Ελλάδας, όταν ο τουρισμός συμβάλλει άμεσα περίπου με 600.000 θέσεις εργασίας και παράγει το 9% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας