Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Παράπονα των οδικών μεταφορέων για τον Χρ. Σπίρτζη. Τι ζητούν για το ΑΒS και τις μεταβιβάσεις

Την άμεση αποκατάσταση αδικιών ζητά, με επιστολή του, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το ΠΣΧΕΜ, δηλώνοντας ότι ο κλάδος θα αντιδράσει δυναμικά, εάν δεν δικαιωθεί.
«Είναι αδιανόητο και προσβλητικό για τον κλάδο ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης να μην έχει συναντηθεί με εκπροσώπους του, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα μέχρι και σήμερα, να μην έχει υλοποιήσει κανένα αίτημα και παράλληλα, να εκδίδει καταστρεπτικές - για τον κλάδο - υπουργικές αποφάσεις, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.
Ειδικότερα, το ΠΣΧΕΜ αιτείται τα ακόλουθα:
-Κατάργηση της ΥΑ-ΦΑ1/30747/1136/1-7-2015 που αφορά το ABS, ζητώντας να εφαρμοστεί το καθεστώς που ισχύει σε όλες τι χώρες της ΕΕ (η επίμαχη απόφαση για το ΑΒS στο επισυναπτόμενο αρχείο).
-Κατάργηση της παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 3887/2010 που αφορά τις μεταβιβάσεις που πραγματοποιούνται μετά τις 30-9-2015.
-Κατάργηση των «φωτογραφικών», όπως υποστηρίζει, Υπουργικών Αποφάσεων  που αφορούν την αύξηση του τονάζ και την αύξηση των τελών τεχνικού ελέγχου.
«Εάν ο κύριος υπουργός δεν μας δεχθεί άμεσα και δεν προβεί στην αποκατάσταση των αδικιών που έχουν επιβληθεί στον κλάδο δεν έχουμε άλλη επιλογή από την δυναμική διεκδίκηση και λύση των δίκαιων αιτημάτων μας», καταλήγει η επιστολή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας