Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Δυτική Ολυμπία Οδός: Μετά τις εκλογές οι δημοπρατήσεις στο τμήμα Πάτρα-Πύργος

Αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται να ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, εφόσον φυσικά το νέο κυβερνητικό σχήμα ακολουθήσει την πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο  είναι προϋπολογισμού 443 εκατ. ευρώ. Αρχικά επρόκειτο για τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού αλλά με τις νέες συμβάσεις του 2013 το τμήμα αυτό αφαιρέθηκε.

Σύμφωνα με την απόφαση του τέως αν.Υπουργού Υποδομών το έργο των 75χλμ έσπασε σε 8 εργολαβίες. Οι πρώτες δημοπρατήσεις όπως είχε αναφερθεί θα ξεκινήσουν με αφετηρία τον Πύργο και κατεύθυνση προς Πάτρα. Η χρηματοδότηση θα επιτευχθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα έργα υπολογίζεται εφόσον δημοπρατηθούν να ολοκληρωθούν σε 3-4 χρόνια και αυτό μας οδηγεί μαθηματικά σε ολοκλήρωση τουλάχιστον το 2020.
 
Αναφορικά με το τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα πρόκειται να αργήσει καθώς το έργο παραμένει ανώριμο μελετητικά και θα απαιτηθεί σημαντικός χρόνος για να ολοκληρωθούν ενώ και η εξασφάλιση χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση με δεδομένη τη στενότητα του προγράμματος Υποδομές-Περιβάλλον.
 
Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας