Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Φωτογραφική διάταξη για παράνομες συνδέσεις με κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, καταγγέλλει η ΝΔ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη, αναφορικά με διάταξη του άρθρου 21, που περιέχεται στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες:
«Με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης φρόντισε να αποκαταστήσει νομοθετικά με τη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 21 του νομοσχεδίου για τις άδειες στα ΜΜΕ(!), τα όσα έπραξε τον περασμένο Αύγουστο, ανοίγοντας τη μπάρα στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας (ύψος Βοιωτίας), σε βάρος της ασφάλειας των αυτοκινητιστών.
Πιο συγκεκριμένα, αφού έκανε τηλεοπτικό σόου ανοίγοντας τη μπάρα στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας (ύψος Βοιωτίας) και απείλησε ευθέως τον υπάλληλο που εφήρμοσε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τη νομοθεσία για το κλείσιμο της σύνδεσης ως όφειλε, στη συνέχεια προέβη με αυταρχισμό στον υποβιβασμό του υπαλλήλου από Διευθυντή σε Τμηματάρχη!

Πέραν όλων αυτών, το άρθρο 21 «επιτρέπει τις υφιστάμενες απευθείας συνδέσεις με κλειστούς αυτοκινητοδρόμους».
Ουσιαστικά ανοίγει ένα παράθυρο, ώστε να δημιουργηθούν απευθείας συνδέσεις με κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, δημιουργώντας πολύ σημαντικό θέμα ασφάλειας, ενώ παράλληλα η εν λόγω ρύθμιση έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με δικαστικές αποφάσεις, καθώς και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτοκινητοδρόμους που ανήκουν στα διευρωπαϊκά δίκτυα. Παραβλέπεται δε, ότι δεν υπάρχει έκθεση του ΓΛΚ για το εν λόγω άρθρο, παρότι προκαλεί δαπάνη στον προϋπολογισμό.
Ακόμη μια ιστορία αλαζονείας, επίδειξης δύναμης, θράσους και αυταρχισμού, από τον Υπουργό που δε διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με τη νομοθεσία και τις αποφάσεις δικαστηρίων».
Τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του ν/σ για το άρθρο 21
Με το άρθρο 21 επιδιώκεται προσωρινά και για ορισµένο χρόνο να αντιµετωπιστεί άµεσα η τωρινή αδυναµία εξυπηρέτησης των αυτοκινητιστών, από την έλλειψη λειτουργίας, σε όλα τα καθορισµένα σηµείων των εγκεκριµένων µελετών των σταθµών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, λόγω µη εισέτι ολοκλήρωσης της κατασκευής τους.
Τούτο έχει ως αποτέλεσµα οι αυτοκινητιστές, εντός των κλειστών αυτοκινητοδρόµων και για µεγάλες χιλιοµετρικές αποστάσεις, να µην διαθέτουν σταθµούς ανεφοδιασµού τους, µε καύσιµα καθώς και µε λοιπές συναφείς εγκαταστάσεις.
Με τη ρύθµιση αυτή και στα σηµεία που δεν έχουν κατασκευαστεί ακόµη οι σταθµοί αυτοί προβλέπεται προσωρινά και µέχρι την έναρξη λειτουργίας αυτών των σταθµών να επιτρέπεται η χρήση των απευθείας συνδέσεων που παραµένουν σε προσωρινή λειτουργία, µέχρι ολοκληρώσεως της κατασκευής και λειτουργίας των σταθµών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας