Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Τα ΕΛΤΑ, που επικεντρώνονται σε logistics – courier, άνοιξαν «μέτωπο» με την ΕΕΤΤ

Όπως με την απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, έτσι και με την ταχυδρομική.
Κάποτε ήταν ο ΟΤΕ που «κατακεραύνωνε» την ΕΕΤΤ, εξαιτίας της δεσπόζουσας θέσης του: τώρα είναι τα ΕΛΤΑ.
Του Φώτη Φωτεινού
Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κωστής Μελαχροινός εξαπέλυσε «επίθεση» κατά της ρυθμιστικής αρχής.
Ειδικότερα, ο κ. Μελαχροινός ανέφερε ότι η ΕΕΤΤ ασχολείται «μόνο με το outpout των δικών μας υπηρεσιών. Αντίθετα, με το input των εναλλακτικών όχι», αφήνοντας αιχμές για το εργασιακό και όχι μόνο περιβάλλον των εταιρειών ταχυμεταφορών.

Αναφορικά με το διαγωνισμό για τη διακίνηση των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Μελαχροινός αμφισβήτησε την γνωμοδότηση της ΕΕΤΤ, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη μη κατακύρωση του έργου στα ΕΛΤΑ, αλλά στην ΑCS (η ΕΕΤΤ θεώρησε ότι η προσφορά των ΕΛΤΑ ήταν κάτω του κόστους).
«Τα ΕΛΤΑ έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, δεν αλλοιώνουμε τον ανταγωνισμό, ούτε κάνουμε κατάχρηση της θέσης μας», επισήμανε.  
Επίσης, ο δ.σ. του οργανισμού κατέκρινε - την ΕΕΤΤ - που δεν επιτρέπει στα ΕΛΤΑ να έχουν διαφοροποιημένο τιμολόγιο ανά περιοχή, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα το λανσάρισμα ενιαίου τιμολόγιου, ανά την επικράτεια, το οποίο επιδοτείται, ουσιαστικά, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Πέρα των ανωτέρω, όπως σημείωσε ο κ. Μελαχροινός, τα ΕΛΤΑ έχουν να αντιμετωπίσουν τις βραχυπρόθεσμες οφειλές προμηθευτών, οι οποίες ανέρχονται στα 165 εκατ. ευρώ!
Οι οφειλές αυτές προέρχονται, κυρίως, από το δημόσιο, το οποίο δεν έχει αποζημιώσει τον οργανισμό για την «Καθολική Υπηρεσία», η οποία περιλαμβάνει τα λεγόμενα «άγονα ταχυδρομικά δρομολόγια».
Σαν να μην έφτανε αυτό, απεντάχθηκε, από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, πρόγραμμα, ύψους 52 εκατ., για τη χρήση «Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών» που προοριζόταν για τη ψηφιοποίηση των ΕΛΤΑ, ως αντιστάθμισμα για την παροχή «Καθολικής Υπηρεσίας».   
Παρ’όλες τις δυσκολίες, στόχευση του οργανισμού αποτελεί η μετατροπή του σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία logistics– ταχυμεταφορών, ανεξάρτητα από την ενσωμάτωση ή μη της θυγατρικής, «Tαχυμεταφορές ΕΛΤΑ».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας