Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση ΟΛΘ – Επιμελητηρίου Σμύρνης για τυχόν ακτοπλοϊκή σύνδεση των δυο πόλεων

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης και Σμύρνης ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης, στη συνάντηση που είχε η τουρκική αποστολή, από τη Σμύρνη, με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Απαραίτητη χαρακτήρισε τη δημιουργία δρομολογίου, που θα συνδέει τις δύο πόλεις, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης (ΙΖΤΟ) Εκρέμ Ντεμιρτάς, εκτιμώντας ότι είναι «αδύνατον να μην υλοποιηθεί».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Δημήτρης Μακρής ανέφερε: «Προφανώς υπάρχουν οι δυνατότητες, αλλά χρειάζεται μια πολύ καλή προετοιμασία, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει επιχειρηματίας, να κληθεί εταιρία που θα αναλάβει την ευθύνη και το ρίσκο, ώστε να ξεκινήσει η γραμμή.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμο να υποδεχτεί μια τέτοια γραμμή και θα συμβάλουμε όλοι ώστε αυτό να γίνει κατορθωτό».
Σχετικά με την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει.
Αναφερόμενος στις πτήσεις που πραγματοποίησε η εταιρία Ellinair πιλοτικά, το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου και αναμένεται να ξεκινήσουν, εκ νέου, τον Μάιο είπε: «Γνωρίζω τα θέματα της αεροπορίας, πιστεύω ότι είναι μια γραμμή που θα δουλέψει σίγουρα. Χρειάζεται ωστόσο επιμονή και συχνές πτήσεις».


Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/13934-synantisi-olth-epimelitiriou-smyrnis-gia-tyxon-aktoploiki-syndesi-ton-dyo-poleon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας