Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σε ενάμιση μήνα η νέα συμφωνία για αυτοκινητοδρόμους-διόδια, σύμφωνα με τον Χρ. Σπίρτζη

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα στους τομείς των συγκοινωνιών, των οδικών δικτύων και των αποκρατικοποιήσεων, ενώ βάλλει κατά ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη και ταυτόχρονα, κάνει άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ πλην... Βενιζέλου και “νεοφιλελεύθερων”, σε συνέντευξή του, στο NEWS247.
Ειδικότερα, τη νομοθέτηση, σε περίπου ενάμιση μήνα του νέου σχεδίου για τους αυτοκινητόδρομους, το οποίο προβλέπει αναλογικότερο σύστημα διοδίων, προαναγγέλλει μιλώντας στο News247, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Κάνει λόγο για μεγάλη μείωση των διοδίων, σε όσους χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους για μικρότερες αποστάσεις, δωρεάν διέλευση στα άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικό τιμολόγιο στους μόνιμους κατοίκους που η δουλειά τους είναι σε κάποιο άλλο δήμο, δωρεάν μετακίνηση στα όρια των δήμων όπου δεν υπάρχει ασφαλής εναλλακτική.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απαντά στην κριτική που δέχθηκε για την αύξηση στο 1,40 ευρώ της τιμής του εισιτηρίου του μετρό, προβάλλοντας το γεγονός ότι παρέμεινε σταθερή η τιμή της μηνιαίας κάρτας και ότι προβλέπεται δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.
“Δεν έχει εγκαταλειφθεί ούτε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ούτε το μετρό Θεσσαλονίκης”, δηλώνει, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αυστηρό το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του έργου το Μάρτιο του 2017.

Προαναγγέλλει ότι τα 26 “ορφανά” αεροδρόμια που παραμένουν στην κυριότητα του δημοσίου θα αξιοποιηθούν με στόχο να είναι κερδοφόρα, αλλά από το δημόσιο.
Παραδέχεται ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι ένα πολύ μεγάλο ιδεολογικό πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις εννέα αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας, ενώ σε άλλο σημείο απαντά στις φήμες περί δυσαρέσκειας του ΤΑΙΠΕΔ για την αλλαγή διοίκησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ λίγο πριν τη νέα απόπειρα ιδιωτικοποίησης.
Ο κ.Σπίρτζης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους “συνοδοιπόρους” του Ποταμιού, ενώ ταυτόχρονα κάνει άνοιγμα στο κομμάτι εκείνο του ΠΑΣΟΚ που διαφωνεί με νεοφιλελεύθερες απόψεις, παίρνοντας θέση υπέρ της Φώφης Γεννηματά στην κόντρα της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
“Ο προοδευτικός κόσμος της χώρας, πρέπει να βρει προγραμματικά και πολιτικά σημεία σύγκλισης”, υποστηρίζει μάλιστα χαρακτηριστικά ο κ.Σπίρτζης.
“Όσοι θέλουν να ξαναδούν πρωθυπουργό ένα τραπεζίτη, ή έναν αντίστοιχο, πρέπει να το βγάλουν από το μυαλό τους. Το δοκίμασε αυτό ο ελληνικός λαός και η πικρίλα έχει μείνει στο στόμα του ακόμα”, δηλώνει επίσης ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επιστρέφοντας στη ΝΔ του κ.Μητσοτάκη τις κατηγορίες περί κομματικού κράτους, με το σχόλιο πως από τους τρεις διοικητές οργανισμών των συγκοινωνιων που αντικατέστησε, οι δύο ανέλαβαν θέσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο τρίτος φέρεται -κατά τον κ.Σπίρτζη- συγγενής του προέδρου της ΝΔ.
Κατηγορεί επίσης τη ΝΔ ότι δε συναινεί για να προχωρήσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών διότι: “Έχει μπει στο DNA τους η συνδιαλλαγή.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας