Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Win – win χαρακτήρισε ο Κινέζος Πρέσβης την εξαγορά του ΟΛΠ από τη Cosco

Ως ένα «πολύ ευχάριστο γεγονός» χαρακτήρισε ο Κινέζος πρέσβης Zou Xiaoli την εξαγορά του 67% του ΟΛΠ από την Cosco, στην εκδήλωση παρουσίασης της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «2015 – Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας».  
Όπως ανέφερε, η απόφαση αυτή είναι αμοιβαία επωφελής και Win-Win, χαρακτηρίζοντάς την «μία σπουδαία πρόοδο για την θαλάσσια συνεργασία Κίνας-Ελλάδας και Κίνας-ΕΕ».
Η κινέζικη πλευρά ευελπιστεί ότι οι σχετικές συμβάσεις θα περάσουν, από το Ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να προχωρήσει ομαλά, το πλέον σημαντικό έργο συνεργασίας των δύο χωρών.
«Η κινέζικη εταιρεία, με πρακτικές δράσεις, εξέφρασε την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη της στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα ελληνικά Μέσα, λόγω της επικείμενης αύξησης επενδύσεων από την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, κινέζικα ναυπηγεία, κατασκευαστές ναυτιλιακών εξοπλισμών, ναυτιλιακές υπηρεσίες και τράπεζες παίρνουν ενεργές συμμετοχές στα ερχόμενα Ποσειδώνια του Ιουνίου και η Κίνα πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη ξένη συμμετοχή-χώρα», επισήμανε ο κ. Xiaoli.
Η Κίνα θέλει να επιταχύνει τους ρυθμούς, μαζί με την ελληνική πλευρά, για την κατασκευή ταχείας γραμμής Ξηράς-Θάλασσας, μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, συνδέοντας τον κλασσικό με τον θαλάσσιο «Δρόμο του Μεταξιού», κάτι το οποίο θα αναβαθμίσει την Ελλάδα.
«Όλα αυτά ευνοούν την μακρόχρονη εμβέλεια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αύξηση απασχολήσεως και δημοσιονομικών εισφορών, την τελειοποίηση του παγκόσμιου χερσαίου και ναυτιλιακού δικτύου, αλλά και την ενίσχυση του κινεζοευρωπαϊκού εμπορίου», υπογράμμισε ο Κινέζος πρέσβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας