Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Σε αγορές μετοχών της Hellenic Seaways φαίνεται να προχωρά ο όμιλος Grimaldi

Επιθετικές κινήσεις, με στόχο να αποκτήσει τον μετοχικό έλεγχο της Hellenic Seaways πραγματοποιεί, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του capital.gr, το τελευταίο διάστημα ο ιταλικός όμιλος Grimaldi, βασικού μετόχου της Minoan Lines (άνω του 90%) και εκ των μετόχων της Hellenic Seaways (33,35%).
Η επιστροφή της Hellenic Seaways στην κερδοφορία και οι προοπτικές που ανοίγονται για την εταιρεία, με την δρομολόγηση τριών νέων πλοίων, μέσα στο 2016, έχουν αναζωπυρώσει τα σενάρια για ανακατατάξεις στον ακτοπλοϊκό κλάδο.
Το timing της "επιθετικής" προσπάθειας αγοράς μετοχών από την Grimaldi προδίδει την προσπάθεια να αγοραστούν μετοχές, σε τιμή, πολύ χαμηλότερη της αξίας τους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως της προσπάθειας αυτής είναι γνώστες οι Έλληνες μέτοχοι, με μεγαλύτερο την Τράπεζα Πειραιώς που κατέχει το 40% των μετοχών και τη διοίκηση Αγαπητού, η οποία έχει καταφέρει να γυρίσει την εταιρία, στη ρότα της ανάπτυξης και αμφότεροι καταβάλλουν προσπάθεια να κρατήσουν την Hellenic σε ελληνικά χέρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας