Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Οι 5 αιτίες που οδήγησαν στα κέρδη των 17,7 εκατ. της Minoan Lines

Από κέρδη 79 χιλιάδων ευρώ το 2014, στα 17,7 εκατ. το 2015. Η Minoan Lines κατάφερε να επιτύχει σημαντική κερδοφορία, εξαιτίας 5 παραγόντων, πέρα από τη μείωση των καυσίμων.
Σύμφωνα με την εισηγμένη, τα οφέλη προέρχονται από:
-Την ενεργητική διαχείριση του στόλου και τον επανασχεδιασµό των δροµολογίων, µε στόχο την αύξηση της πληρότητας, µε παράλληλη µείωση του λειτουργικού κόστους των πλοίων.
-Την µακροχρόνια εκναύλωση, µε συµφέροντες όρους δύο πλοίων του οµίλου σε τρίτη ναυτιλιακή εταιρεία, εκτός της ελληνικής αγοράς.
-Την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, όπως της ναυτικής πρακτόρευσης πλοίων που διαχειρίζεται ο όµιλος Grimaldi και προσεγγίζουν τους λιµένες Πειραιά και Ηγουµενίτσας.
-Την κεφαλαιακή ενίσχυση και χρηµατοοικονοµική αναδιάρθρωση µέσω διαδοχικών αυξήσεων κεφαλαίου, κατά τα έτη 2013–2014, συνολικού ύψους € 80 εκατ. περίπου.
-Την αυστηρή τήρηση των οικονοµικών υποχρεώσεων προς εργαζοµένους, προµηθευτές και συνεργάτες, καθώς και των δανειακών υποχρεώσεων προς πιστωτικά ιδρύµατα που έχει ως αποτέλεσµα η εταιρεία, να απολαµβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων στις συναλλαγές της.
Β. Βεγιάζη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας